VinterVild

Direktlänk till inlägg 1 mars 2012

Lite balett

Av vintervild - 1 mars 2012 10:15

Det var nyss strömavbrott på jobbet o nu ligger servarna nere o larmet piper ytterst irriterande hela tiden. Tur att internet funkar iaf :)


Lite balettinfo om mig. Jag började i somras med att gå en intensivkurs på två veckor på Balettakademien, nivå N1/N2 för Emma Idén. Hon var super och jag lärde mig massor, så mkt man kan lära sig på tio gånger :)

Blev iaf fast och gick nivå N2 i höstas och nu nivå F3 för Lottie. Lottie är bra hon med, mkt trevlig och pedagogisk. Gruppen jag går i är för 30 år och äldre (även om några yngre är med åxo) så vi går lite långsammare fram än ungdomsgrupperna känns det som. Vilket inte gör ngt, med min koordinationsförmåga o balans så behövs det :)


Vi står vid stången 45-60 minuter och övar, sedan gör vi hopp och till sist olika steg över diagonalen. Vi jobbar hårt på att lära oss "spotta" när vi snurrar, dvs vrida runt huvudet så där snyggt o snabbt för att inte bli yr. Inte så enkelt som det ser ut :P

Vi har även börjat med balans på ett ben i releve och piruetter, även om piruetterna verkligen inte är ngt att hänga i julgranen just nu.


Vi har tur som har livemusik varje gång, en trevlig pianist som brukar spela både klassiskt och ABBA/James Bond-låtar och det gör verkligen mkt för stämningen att ha levande musik.


Längtar till nästa vecka, sportlov är tråkigt...

 
 
Malin

Malin

1 mars 2012 11:07

Eller hur! ^^ Jäkla meck! Men läste nånstans att de blir bättre när man fått upp styrkan så de inte är lika jobbigt. :) De är mitt hopp! :P haha

Är balett kul? :) Tycker de ser så fint ut!

http://meandmypole.blogg.se

 
Emelie

Emelie

1 mars 2012 12:21

Vi gör nästan likadant, det är lite olika. Ibland värmer vi bara upp vid räcket och spenderar resten av tiden ute på golvet och diagonalen men det låter rätt likt som vi gör :)

Jag kan göra ett inlägg med vad vi gör för övningar (om jag nu vet namnen på dem) lite senare.

Tack vare att du skrev vad hoppen heter så fick jag fram vilka hopp det var. Det syntes säkert inte på videon men jag försökte göra "Entrechat"-hopp. Gick inte vidare bra men det skulle vara sånna i alla fall :)

http://emeliewase.se

 
Signe

Signe

1 mars 2012 12:33

Vad hade du för vana innan baletten? Jag funderar på att börja men känner mig jääädrans gammal (28 år), och sen har jag inte dansat balett sen jag var i 6årsåldern. :)

http://svettigmenstolt.shapemeup.se

 
Signe

Signe

1 mars 2012 13:02

Sv: Såååå skönt att höra! Ibland känner jag mig gammal i denna sport, men samtidigt verkar det som att de flesta faktiskt börjar ganska sent. Kanske för att det är lite fel när 16åringar börjar slänga sig sensuellt runt en stång. :)

Men då finns det hopp när det gäller baletten då, jag vet ju att det hjälper otroligt mycket i polen så jag ska nog ge mig på det. :)

http://svettigmenstolt.shapemeup.se

 
Vickan

Vickan

1 mars 2012 17:56

Vi höll också på med såna snurrar och vändningar och förberedelser cch vidningar på huvudet osv för piruetter då på min grundkurs + försök till piruetter på ett ben från ena sidan av rummet till andra osv.. vi körde också ungefär så som ni kör tidsmässigt :)

Saknar baletten, hoppas jag får napp på nåt jobb snart så jag kan sätta igång med nåt sen :)

http://www.primapolerina.net

 
Malin

Malin

1 mars 2012 22:27

Tack! :D
Förstår jag de! Kan man börja på de i vuxen ålder om man aldrig dansat balett förr? :P

http://meandmypole.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av vintervild - 18 november 2015 11:45


Livet är rätt så stressat för tillfället med jobb, pole-SM-arrangering, skola och allt annat som ska hinnas med. Men jag tar en dag i taget och hoppas på det bästa.     Idag blir det iaf pole efter jobbet, längtar redan.  ...

Av vintervild - 14 november 2015 21:37

Av vintervild - 11 november 2015 08:00


Nu så är jag nästan helt frisk, jag känner mig mkt piggare och gladare än jag gjorde förra veckan. Så dags att sätta igång med hårdträning igen!   I söndags så var jag på workshop med Henrikka Roo och lärde mig massor med nya, roliga trick som ja...

Av vintervild - 8 november 2015 12:15


Igår var en lång, men väldigt rolig dag. Jag hade en photoshoot med Nina Reed och det var så kul! Utmanande, men kul. Jag ser fram emot att få fina bilder framöver, jag vet att jag inte kommer att bli besviken för hon postade den här förhandsbilden p...

Av vintervild - 5 november 2015 16:00


Jag har inte blivit helt frisk ännu, inget ont i halsen eller feber, men hängig och orkeslös, så det har inte blivit mkt träning den här veckan. Har tagit mig till yogan två gånger, men utöver min klass i måndags så har det inte blivit ngn pole för m...

Presentation


En blogg om poledance, dans, contortion och livet däremellan.

Bloggportalen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Söta bloggar

RSS

Besöksstatistik

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards