VinterVild

Direktlänk till inlägg 26 augusti 2011

Galenhet

Av vintervild - 26 augusti 2011 10:15

Bättre dag idag för det är fredag, lönen har trillat in och jag somnade i nästan god tid igår. Vilket inte betyder att jag hoppade upp ur sängen när klockan ringde, några timmars sömn till hade inte skadat.


Jag går upp fem (!) på morgnarna för att hinna med morgonbestyren och vara på jobbet till sju. Jag hade kunnat sova en halvtimme längre om jag skippade morgonstretchen, men det är den som får mig att vakna. Om jag någon dag skippar den så känns hela dagen fel.


Mina stretchövningar på morgonkvisten:


  • Groda mot vägg, 5 min
  • Sittande pikstretch, 5 min vardera sida
  • Höftböjaren, 3 min vardera sida
  • Isolerade rygglyft för bröstryggen, 2x8 st
  • Superman, 2x8 st (men jag har fötterna under ngt tungt o lyfter ryggen så långt jag kan)
  • Axlar, 2 min
  • Tortyrblocken, 1 min med ökning över tiden
  • "Chest stand" mot vägg, 1 min

Samtidigt som jag gör de sittande övningarna så äter jag frukost och tillfredsställer min internetbehov. Allt som allt tar det 30-40 min.

Jag må vara galen, men det ger resultat. Men aldrig så snabbt som man önskar...

 
 
zenia

zenia

26 augusti 2011 12:52

R du om någon är hängiven!!! Du är verkligen en förebild för mig och jag har hela tiden sagt att jag vill ta efter dig!!! Nu ska jag också ge mig fan på att stretcha varje dag. Jag vill bli en wannabe gummi människa!!!! :)))

http://www.zeniamelina.blogspot.com

 
Vickan

Vickan

28 augusti 2011 00:30

Imponerande, jag stiger också upp 2 timmar före, förr fick jag stiga upp 4 jämt då jag skulle åka buss vid 6-tiden till jobbet.. :p men iaf, jag ska ut med vovvar och allt annat, så jag hinner ofta knappt äta heller...

Vad är det tortyrblock du kallar det?

Det stod i nåt annat inlägg att du inte fick göra cheststands utan skulle ligga på tortyrblock eller vad det nu stod.

Jag blev bara nyfiken :)

Bra program du kör, jag borde också få in en rutin.. men så kommer det en dag då man mår dåligt och kryper på golvet och vill kräkas på allt och så hoppar man över den dagen/dagarna sen har gärna disciplinen försvunnit, och rutinen liksom, bara för att man hoppade över.. :/

Men jag borde skärpa till mig så jag också ser resultat nån gång :)

http://www.primapolerina.net

 
Ingen bild

F

28 augusti 2011 21:23

hur mkt/länge värmer du upp och hur inför din morgonstretch? ofta är det ovilja att värma upp (och väldigt liten boyta för tillfället) som gör att jag bangar daglig stretch.. /en poleare från gbg som kollar din blogg då & då :)

vintervild

29 augusti 2011 08:43

Hej!

Kul att du kolla min blogg, vi poleare måste hålla ihop :)

Min morgonstretch gör jag kall så jag går inte in i ytterlägen utan går enbart så långt att det börjar kännas. Sedan sitter jag där och behöver jag så går jag lite längre efter en stund.
Kallstretch är inte farligt om man gör rätt och det hjälper mycket i utvecklingen, men då ska man som sagt inte gå till ytterlägen. O så vill jag ju kunna komma ner i spagat o split utan att värma upp någon gång i framtiden :)

 
Ingen bild

F

28 augusti 2011 21:48

En till undring.. när du gör pikstretch 5 min, är det i ytterläge? Jag brukar göra 2 min och skulle verkligen inte palla mer för tillslut (iaf om jag inte har förberett innan med yoge-mode och är mer "beredd" på smärtan) börjar jag typ hulka och skaka för det gör så obehagligt ont. Ni som har så mkt stretchexpertis; är det bättre att göra lite mjukare men under lång tid än till sitt yttersta kortare tid? Man är ju olika oxå; splitövningar har jag inga problem att hålla länge, jag är vigare där och det blir inte samma extrema obehag..

vintervild

29 augusti 2011 14:07

Jag tycker att man ska variera lite. Något pass där man håller på att kräkas och mellan några lugnare men där man håller längre. Då får man det bästa av två världar så att säga; extrem stretch och uthålliga muskler.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av vintervild - 18 november 2015 11:45


Livet är rätt så stressat för tillfället med jobb, pole-SM-arrangering, skola och allt annat som ska hinnas med. Men jag tar en dag i taget och hoppas på det bästa.     Idag blir det iaf pole efter jobbet, längtar redan.  ...

Av vintervild - 14 november 2015 21:37

Av vintervild - 11 november 2015 08:00


Nu så är jag nästan helt frisk, jag känner mig mkt piggare och gladare än jag gjorde förra veckan. Så dags att sätta igång med hårdträning igen!   I söndags så var jag på workshop med Henrikka Roo och lärde mig massor med nya, roliga trick som ja...

Av vintervild - 8 november 2015 12:15


Igår var en lång, men väldigt rolig dag. Jag hade en photoshoot med Nina Reed och det var så kul! Utmanande, men kul. Jag ser fram emot att få fina bilder framöver, jag vet att jag inte kommer att bli besviken för hon postade den här förhandsbilden p...

Av vintervild - 5 november 2015 16:00


Jag har inte blivit helt frisk ännu, inget ont i halsen eller feber, men hängig och orkeslös, så det har inte blivit mkt träning den här veckan. Har tagit mig till yogan två gånger, men utöver min klass i måndags så har det inte blivit ngn pole för m...

Presentation


En blogg om poledance, dans, contortion och livet däremellan.

Bloggportalen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Söta bloggar

RSS

Besöksstatistik

Arkiv


Skapa flashcards